Λογοτεχνικοί Περίπατοι

Παρασκευή 19/5 --> 18:00 - 20:00 --> Α’ περίπατος

Παρασκευή 26/5 --> 18:00 - 20:00 --> Β’ περίπατος

Λογοτεχνικοί Περίπατοι

Έλληνες λογοτέχνες και λογοτεχνικά κείμενα θα μας οδηγήσουν σε μία μοναδική ξενάγηση στο κέντρο της Αθήνας, όπου γνωστά μας μέρη αποκτούν μία άλλη διάσταση…..

Στον πρώτο περίπατο (που ξεκινά από την οικία Κατακουζηνού στο Σύνταγμα και καταλήγει στου Ψυρρή), ανακαλύπτουμε την Αθήνα των Σουρή, Ροΐδη, Δροσίνη, Παλαμά, Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη και άλλων σπουδαίων. Ο Καζαντζάκης στην «Αναφορά στον Γκρέκο» μας μιλά για την Ακρόπολη, ο Παπαδιαμάντης μας μπάζει στις φτωχικές αυλές της Πλάκας και του Ψυρρή και ο Σουρής «τα σέρνει» στους πολιτικούς, σαν να μην έχει περάσει μια μέρα από τότε.

Στον επόμενο περίπατο (με αφετηρία την Ομόνοια και τέρμα το Σύνταγμα) πρώτη στάση στο «Μπάγκειον» θα βρούμε τους «καταραμένους» ποιητές της Αθήνας. Παρακάτω θα συναντήσουμε τον Ξενόπουλο και το περιοδικό του, τη «Διάπλαση των παίδων», και λίγο πιο πάνω το πατάρι του «Λουμίδη», όπου γράφτηκαν τριάντα χρόνια πολιτιστικής ιστορίας. Εκεί, ο Γκάτσος διαβάζει στους φίλους τους αποσπάσματα από την «Αμοργό», και ο Θεοδωράκης με τον Ελύτη θα μας μιλήσουν για το «Άξιον Εστί». Ο νεαρός Χατζιδάκις γεμάτος όνειρα θα μπει στην παρέα μας. Και πιο πέρα, θα ανακαλύψουμε το σημείο όπου εμπνεύστηκε ο Δροσίνης την «Ανθισμένη αμυγδαλιά». Μαζί θα δούμε πού σύχναζαν ο Σεφέρης και ο Ταχτσής και γιατί ο Βάρναλης και η Πολυδούρη είχαν άλλα στέκια; «Μπραζίλιαν», «στου Απότσου», «Μαύρος γάτος»κ.ά.

Λογοτεχνικά καφενεία, στέκια, νεότερη και σύγχρονη ιστορία, πλατείες: όλα μέσα από τα έργα σημαντικών πεζογράφων και ποιητών. Τα κείμενα «μιλούν» και εμείς ταξιδεύουμε…..

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:

Παρασκευή 19/5 --> 18:00 - 20:00 --> Α’ περίπατος

Παρασκευή 26/5 --> 18:00 - 20:00 --> Β’ περίπατος

> Κόστος Συμμετοχής: 10€ ανά ξενάγηση/ημερομηνία.

Η εκδήλωση «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» αποτελείται από δύο περιπάτους. Η κάθε ξενάγηση έχει συνολική διάρκεια 2 ωρών. Μπορείτε να παρακολουθήσετε και τις δύο ξεναγήσεις ή όποια από τις δύο επιθυμείτε, καθώς είναι αυτόνομες.

Η κράτηση της θέσης οριστικοποιείται με την καταβολή του κόστους συμμετοχής (τηρείται σειρά προτεραιότητας)

Προσβασιμότητα: περιορισμένη για άτομα με κινητικές δυσκολίες/ παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας

Διαδικασία  κράτησης

Επικοινωνία: info@action-plus.gr    --   2103230102

Συμπληρώνετε την αίτηση συμμετοχής, στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/tlZF3cavTxgmM9J83

Καταβολή του κόστους συμμετοχής:

α) στο γραφείο μας (Action Plus, Σόλωνος 69 & Ασκληπιού, Αθήνα, 1ος όροφος, σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο, Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 πμ – 17:00μμ) με καταβολή μετρητών.

β) στον τραπεζικό λογαριασμό μας τράπεζας Eurobank /Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: 0026.0631.59.0200558656 (ΙΒΑΝ: GR7402606310000590200558656) με αναφορά στο όνομα που έχει γίνει η αίτηση συμμετοχής, (σε περίπτωση πληρωμής από άλλη τράπεζα επιβαρύνεστε με τα τραπεζικά έξοδα).

Σημεία συνάντησης:

Στον πρώτο περίπατο ξεκινάμε απέναντι απο την Οικία Κατακουζηνού στην είσοδο του Εθνικού Κήπου. Στον δεύτερο περίπατο ξεκινάμε απο τον φούρνο Βενέτη στην Ομόνοια. Μεταξύ 17:40 ως 17:50 μμ. Ξεκινάμε στις 18.00 ακριβώς. Η κάθε ξενάγηση διαρκεί 2 περίπου ώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ActionPlus στο τηλ.: 210-3230102 ή  info@action-plus.gr.

 

Αίτηση συμμετοχής

Λογοτεχνικοί Περίπατοι με την ActionPlus

ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
>Παρασκευή 19/5 --> 18:00 - 20:30 --> Α’ περίπατος (Πραγματοποιήθηκε)
>Παρασκευή 26/5 --> 18:00 - 20:30 --> Β’ περίπατος

Τα στοιχεία που συμπληρώνετε είναι εμπιστευτικά και εξυπηρετούν αποκλειστικά την διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης της Action Plus ΚοινΣΕπ.
Οι ομάδες ξενάγησης έχουν περιορισμένο αριθμό ατόμων. Τηρείται σειρά προτεραιότητας βάσει του χρόνου δήλωσης συμμετοχής. Όταν εγκριθεί η συμμετοχή σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω e-mail για τη διαδικασία της πληρωμής.
Το e-mail επικοινωνίας μαζί μας είναι το: info@action-plus.gr

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.action-plus.gr/el/

* Required
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question
  This is a required question

  Captionless Image
  Never submit passwords through Google Forms.