Υλοποιήσαμε

 

Η πιο όμορφη βόλτα της Αθήνας!Πανσέληνος στα ΑναφιώτικαΞενάγηση στο Λόφο Νυμφών και Λόφο Μουσών!Δειλινό στην Ακρόπολη!Κυριακάτικη περιήγηση στην Αρχαία Αγορά.Στις γειτονιές της Παλιάς Αθήνας!Βυζαντινή βόλτα με την Actionplus!Στης Πλάκας τις Ανηφοριές!Εθνικό Ιστορικό μουσείο: Ιστορίες του 1821!Κυριακάτικη ξενάγηση στον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα υπόλοιπα, υπέροχα μνημεία του χώρου.Κυκλαδικό μουσείο: Tο μυστήριο των ειδωλίωνΙστορία Τέχνης για ΑρχάριουςΜουσείο Μπενάκη: Ένα σεντούκι γεμάτο θησαυρούςO Μεγάλος Άγνωστος: Εθνικό Αρχαιολογικό ΜουσείοΒυζάντιο: Η Αιώνια αυτοκρατορίαΤαξίδι στην Αθήνα του 1830...Βυζάντιο: Η Αιώνια αυτοκρατορίαΤαξίδι φαντασίας στο Μουσείο Ακρόπολης (ηλικίες 4-6)Εργαστήρι φαντασίας στο Μουσείο Ακρόπολης (ηλικίες 7-12)Κυριακάτικη περιήγηση στην Αρχαία ΑγοράΚυριακάτικη περιήγηση στην Αρχαία ΑγοράΟ Μεγάλος Άγνωστος: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΑθηνώνΚυριακή πρωί στο Βράχο της ΑκρόποληςΤα Μυστήρια της Σαμοθράκης με ΠανσέληνοΜια βραδιά στην ΑκρόποληΤριήμερη εξόρμηση στη ΒασιλίτσαΕπίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο ΦωταερίουΧριστουγεννιάτικη ΈξοδοςΠεριήγηση στον Κεραμεικό
Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Η πιο όμορφη βόλτα της Αθήνας!
Απογευματινή περιήγηση, στη σκιά της Ακρόπολης, σ’ έναν από τους πιο όμορφους πεζόδρομους του κόσμου.
Με αφετηρία τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ξεκινάμε τη βόλτα μας.. μνημείο Μακρυγιάννη, κτίριο Βάιλερ, Ηρώδειο…
Συνεχίσαμε στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου.. Κήπος του λαού, Φυλακή του Σωκράτη, Aγία Μαρίνα, Πλατεία Θησείου..
Τελειώνοντας, η Ερμού, ο πιο μεγάλος σε μήκος δρόμος στο κέντρο της πόλης  μας οδήγησε στον προορισμό της βόλτας μας, στην οδό Πειραιώς, στο Γκάζι.
Ανακαλύψαμε μαζί κομμάτι κομμάτι κι αυτή την πλευρά της πόλης μας!

 

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ξενάγηση κάτω απο την Πανσέληνο.

Όλα μοιάζουν ακόμα πιο όμορφα! Μια γειτονιά πλέει στο χρόνο, με χρώμα κυκλαδίτικο.

Τη Τετάρτη 16 Ιουλίου ταξιδέψαμε στις άγνωστες ιστορίες της παλαιότερης συνοικίας της Αθήνας και στο ρομαντισμό μιας άλλης εποχής.

This is box title

Την Κυριακή 29 Μαϊου στις 17.30, περιηγηθήκαμε στο μονοπάτι του Πικιώνη, στην όμορφη Πνύκα το μέρος που γεννήθηκε η Δημοκρατία και στο επιβλητικό μνημείο του Φιλοπάππου του τελευταίου Βασιλιά της Κομμαγηνής.

This is box title

Αυτή τη φορά η ξενάγηση ήταν ρομαντική. Ένα ταξίδι στο χρόνο παρέα με τους έμπειρους ξεναγούς της Action Plus στον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα υπόλοιπα, υπέροχα μνημεία του χώρου.
Είδαμε την ομορφιά της Ακρόπολης την πιο μαγευτική ώρα της μέρας.
Τη Τετάρτη 18 Μαϊου  γιορτάσαμε μαζί τη φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων.
Για 2 ώρες αφήσαμε την ιστορία του Βράχου να ξετυλιχτεί και να μας παρασύρει.

This is box title

Περιήγηση στην Αρχαία Αγορά!!!
Η ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά μας ταξιδεύει στην ιστορία της πόλης μας. Ανάμεσα στους λόφους του Αρείου Πάγου και του Αγοραίου Κολωνού, ξετυλίγεται το νήμα της αφήγησης της Αθηναϊκής ιστορίας από την Νεολιθική εποχή μέχρι την αυγή της δημοκρατίας.
Πέρσες, Ρωμαίοι, Ερούλοι πέρασαν και κατέστρεψαν, όμως η Αγορά κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να αναδύεται και να σκορπίζει το φως της.

This is box title

Απογευματινή Περιήγηση στις γειτονιές της Παλιάς Αθήνας!
Εκτός από τις φθαρμένες ρομαντικές φωτογραφίες και καρτ ποσταλ η ιστορία αυτή της πόλης έχει πολλά να μας διηγηθεί για μια εποχή που Αθήνα ήταν στολισμένη με μέγαρα και δημόσια κτίρια εφάμιλλα των μεγάλων ευρωπαϊκών μητροπόλεων.
Στην υπέροχη απογευματινή μας περιήγηση περπατήσαμε στις γειτονιές της Παλιάς Αθήνας και να ταξιδέψαμε με τις ιστορίες της εποχής.

Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Βυζαντινή βόλτα!!!
Πώς η Αθήνα της Παλλάδας Αθηνάς έγινε η Αθήνα της Παναγίας της Αθηνιώτισσας; Ποιές Βυζαντινές αυτοκράτειρες ήταν Αθηναίες; Την Κυριακή 24 Απριλίου ταξιδέψαμε στα ίχνη του Βυζαντινού παρελθόντος ξαναζωντανεύοντας, μέσα από διηγήσεις και με φόντο βυζαντινά εκκλησάκια, την Βυζαντινή Αθήνα. Γιατί η Βυζαντινή κάρδια χτύπα ακόμη στη πόλη μας.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Περιήγηση στην όμορφη Πλάκα!
Πού βρίσκονται το Ριζόκαστρο και τα Αναφιώτικα; Πού είναι θαμμένοι οι Παλαιολόγοι; Πού ήταν η οικία των Μπενιζέλων και του Κωλέττη; Τη Κυριακή 10 Απριλίου περπατήσαμε στη γραφική γειτονιά του Αντωνάκη και της Ελενίτσας και ταξιδέψαμε με τις ιστορίες της παλαιότερης συνοικίας της Αθήνας…

Κυριακή 20/3/2016

Ποιος ήταν ο Κολοκοτρώνης? Τι απέγιναν οι αγωνιστές μετά την απελευθέρωση? Ποια η στάση της ελεύθερης πλέον Ελλάδας προς τους αγωνιστές?
Στο Εθνικό Ιστορικό μουσείο, στη παλιά βουλή, ένα κτίριο διαποτισμένο από την ιστορία μας, ταξιδέψαμε στα χρόνια της επανάστασης και γνωρίσαμε τους αγωνιστές που με αυτοθυσία πολέμησαν στο όνομα της ανεξαρτησίας.

Κυριακή 6/3/2016

Ένα ταξίδι στο χρόνο παρέα με τους έμπειρους ξεναγούς της Action Plus.
Την Κυριακή 6 Μαρτίου για 2 ώρες αφήσαμε την ιστορία του Βράχου να ξετυλιχτεί και να μας παρασύρει.

Κυριακή 28/02/2016

Το μουσείο κυκλαδικής τέχνης συνδυάζει μοναδικά την αρχαία τέχνη με τη σύγχρονη. Όποιος μπαίνει σε αυτό το μουσείο, συμμετέχει στο μυστήριο αυτής της τέχνης κ γίνεται ένας από αυτούς που τη δημιούργησαν. Στις 28/2 πραγματοποιήσαμε ένα ταξίδι στην αρχαιότητα έχοντας ως πυξίδα τον άνθρωπο!

 

Από 4 Φεβρουαρίου έως 25 Φεβρουαρίου 2016

Το σεμινάριο απευθύνόταν στο κοινό που δεν έτυχε να γνωρίζει, αλλά θέλει να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις στην Ιστορίας της Τέχνης, ώστε να μπορεί να διακρίνει κινήματα, καλλιτέχνες και τεχνικές.
Στην εποχή μας κατακλυζόμαστε από πληροφορίες που θεωρούνται γνωστές, ή ακόμα και απαραίτητες για το σύγχρονο άνθρωπο που θέλει να συμβαδίζει με την εποχή του.

Ποιά είναι λοιπόν τα βασικά “κινήματα” τέχνης;
Ποιοί είναι οι πιο διάσημοι καλλιτέχνες και γιατί;
Τι καθιστά “αριστούργημα” ένα έργο τέχνης;
Ποιά είναι η οικονομική αξία διάσημων έργων στην αγορά τέχνης;

Σε μία σειρά 4 σεμιναρίων ανακαλύψαμε όλα όσα ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουμε για την Ιστορία της Τέχνης, από την Πρώιμη Ιταλική Τέχνη έως Σήμερα.

 

Κυριακή 21/02/2016

Το Μουσείο Μπενάκη συνοψίζει το χώρο & το χρόνο του ενδόξου ελληνισμού μέσα σε τρία μόνο επίπεδα στα οποία αναπτύσσεται η έκθεση του. Είναι σαν ένα σεντούκι γεμάτο θησαυρούς!

Παρακολουθήσαμε μέσα από γοητευτικά ίχνη, τα ουσιαστικά βήματα του ελληνικού πολιτισμού.

 

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας παρέμενε ο Μεγάλος Άγνωστος για τους περισσότερους από εμάς.

Στη καρδιά της Αθήνας, κλεισμένο στην εσωστρέφεια του, σε μια περιοχή πληγωμένη από τη σύγχρονη ιστορία μας, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου περίμενε να το ανακαλύψουμε.

Περιηγηθήκαμε στις μαρμάρινες αίθουσες, συναντήσαμε την αρμονία, αισθανθήκαμε την αγωνία του αρχαίου γλύπτη να αδράξει την τελειότητα.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

12355064_10153870812909379_191153806_n

Η μυστηριακή ατμόσφαιρα του Βυζαντινού Μουσείου ήταν το καταλληλότερο μέρος για να ταξιδέψουμε ανάμεσα σε θρυλικούς αυτοκράτορες, ραδιούργες αυτοκράτειρες, εμπνευσμένους καλλιτέχνες, ηρωικές μάχες και θυσίες ως την Άλωση της Πόλης.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

mazi el for

Ποιοι ήταν πραγματικά ο Όθωνας και η Αμαλία; Τι απέγιναν οι ήρωες του ’21; Ήρθαμε στα «παλαιά ανάκτορα», εκεί που ξεκίνησαν όλα, και ξετυλίξαμε την ιστορία τους μέσα από μαρτυρίες της εποχής, αλλά και τα μυστικά τους που μόνο οι τοίχοι άκουσαν.. Σίγουρα μόνο οι τοίχοι ;

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

12355064_10153870812909379_191153806_n

Η μυστηριακή ατμόσφαιρα του Βυζαντινού Μουσείου ήταν το καταλληλότερο μέρος για να ταξιδέψουμε ανάμεσα σε θρυλικούς αυτοκράτορες, ραδιούργες αυτοκράτειρες, εμπνευσμένους καλλιτέχνες, ηρωικές μάχες και θυσίες ως την Άλωση της Πόλης.

 

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς τίτλο(1)

Τη Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ταξιδέψαμε στην αρχαία Αθήνα, με χρονομηχανή τη φαντασία μας και οδηγό την εξειδικευμένη ξεναγό μας! Αφού περιηγηθήκαμε στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης και γνωρίσαμε τους θεούς, γίναμε οι ίδιοι αρχαίοι θεοί και θεές, παίξαμε και να ζωγραφίσαμε την εμπειρία μας.

 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς τίτλο

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ταξιδέψαμε στην αρχαία Αθήνα, με χρονομηχανή τη φαντασία μας και οδηγό την εξειδικευμένη ξεναγό μας! Αφού περιηγηθήκαμε στα εκθέματα του Μουσείου Ακρόπολης και γνωρίσαμε τους θεούς, γίναμε οι ίδιοι αρχαίοι θεοί και θεές και θα φανταστοήκαμε την καθημερινή ζωή των ανθρώπων τότε και κυρίως των παιδιών.

 

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015 ώρα 12.00 - 14.00

12032699_699007350234982_668762806875385485_o

Η ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά μας ταξίδεψε στην ιστορία της πόλης μας. Ανάμεσα στους λόφους του Αρείου Πάγου και του Αγοραίου Κολωνού, ξετυλίχτηκε το νήμα της αφήγησης της Αθηναϊκής ιστορίας από την Νεολιθική εποχή μέχρι την αυγή της δημοκρατίας.

Πέρσες, Ρωμαίοι, Ερούλοι πέρασαν και κατέστρεψαν, όμως η Αγορά κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να αναδύεται και να σκορπίζει το φως της.

Κυριακή 15 Νοεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι: περπατήσαμε στο υπέροχο φθινοπωρινό τοπίο και αφεθήκαμε στη μαγεία του χώρου και της ιστορίας να μας παρασύρει.

 

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 ώρα 12.00 - 14.00

12032699_699007350234982_668762806875385485_o

Η ξενάγηση στην Αρχαία Αγορά μας ταξίδεψε στην ιστορία της πόλης μας. Ανάμεσα στους λόφους του Αρείου Πάγου και του Αγοραίου Κολωνού, ξετυλίχτηκε το νήμα της αφήγησης της Αθηναϊκής ιστορίας από την Νεολιθική εποχή μέχρι την αυγή της δημοκρατίας.

Πέρσες, Ρωμαίοι, Ερούλοι πέρασαν και κατέστρεψαν, όμως η Αγορά κάθε φορά έβρισκε τον τρόπο να αναδύεται και να σκορπίζει το φως της.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι: περπατήσαμε στο υπέροχο φθινοπωρινό τοπίο και αφεθήκαμε στη μαγεία του χώρου και της ιστορίας να μας παρασύρει.


Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 ώρα 11.00 - 13.00

13-athens-archaeological-museum_9072_600x450

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας παραμένει ο Μεγάλος Άγνωστος για τους περισσότερους από εμάς.
Στη καρδιά της Αθήνας, κλεισμένο στην εσωστρέφεια του, σε μια περιοχή πληγωμένη από τη σύγχρονη ιστορία μας, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου περιμένει να το ανακαλύψουμε.
Περιηγηθήκαμε στις μαρμάρινες αίθουσες, συναντήσαμε την αρμονία, αισθανθήκαμε την αγωνία του αρχαίου γλύπτη να αδράξει την τελειότητα.

Κυριακή 27 Σεπταμβρίου & 1 Νοεμβρίου 2015 ώρα 12.00 - 14.00

12002106_692132704255780_1906412646212221111_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κυριακάτικη ξενάγηση στον Παρθενώνα, το Ερέχθειο, τα Προπύλαια, το Ναό της Αθηνάς Νίκης και τα υπόλοιπα, υπέροχα μνημεία του χώρου. Ένα ταξίδι στο χρόνο παρέα με τους έμπειρους ξεναγούς της Action Plus.
Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 το πρωί: για 2 ώρες αφήσαμε την ιστορία του Βράχου να ξετυλιχτεί και να μας παρασύρει.

Σάββατο 29 Αυγούστου & Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 ώρα 21.00 - 22.30

 

Η πανσέληνος του Αυγούστου λάμπει πάνω από την Ακρόπολη, Αθήνα, Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013. Περισσότεροι από 100 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα θα παραμείνουν ανοιχτοί έως αργά το βραδυ της Τετάρτης, με αφορμή την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το Σάββατο 29 Αυγούστου, δώσαμε ραντεβού στο Μουσείο της Ακρόπολης για να ξεναγηθούμε στην έκθεση «Σαμοθράκη: Τα μυστήρια των Μεγάλων Θεών» που ήταν για λίγες ημέρες κοντά μας. Μετά, μας περίμενε η ζωφόρος του Παρθενώνα, να μας πει την ιστορία της έχοντας απέναντί μας την κατάφωτη Ακρόπολη και το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Με πλοηγούς τις έμπειρες ξεναγούς μας, ταξιδέψαμε στο χρόνο και στην ιστορία μας…..
Το ίδιο βράδυ, ο προαύλιος χώρος του Μουσείου μετατράπηκε σε μια μεγάλη πίστα που υποδέχθηκε τους λάτρεις της μουσικής και του χορού, με την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Tango Acropolis», από τις 8:30 μ.μ. ως τις 11:30 μ.μ.
http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/aygoystiatiki-panselinos-se-rythmoys-tango

Κάθε Παρασκευή έως 23 Οκτωβρίου 2015
11012192_657372541065130_5253791814974847464_n
11695825_660591764076541_8895154405278503131_n
11709657_660591794076538_7494095647986050719_n
22089_660591780743206_6177865385596119355_n
11403131_660591810743203_3157005056674733425_n

Ξεκίνησαν οι μοναδικές ξενάγησεις στο Μουσείο της Ακρόπολης, νύχτα, όταν ο χώρος φωτίζεται μαγικά, η ατμόσφαιρα παραπέμπει σε άλλε εποχές, και τα εκθέματα αποκτούν μεγαλύτερη γοητεία.Είναι πραγματικά μια σπουδαία εμπειρία !

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 με Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

basilitsaΣτα πλαίσια του προγράμματος PAME PANTOU PROJECT σχεδιάστηκε τριήμερη απόδραση στα χιόνια, με προορισμό το Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας Γρεβενών.Η μετακίνηση θα πραγματοποιούνταν με ειδικά διαμορφωμένα λεωφορεία που έχουν τη δυνατότητα να μετακινούν άτομα με αναπηρικά αμαξίδια αλλά και περιπατητικούς δύσκολα ή μη.Το πρόγραμμα περιελάμβανε 2 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή (πρωινό και 1 γεύμα) σε ξενοδοχείο της περιοχής με άριστη πρόσβαση για άτομα με αναπηρία και πολλές ανέσεις σε ένα ιδιαίτερα ζεστό και φιλικό περιβάλλον.Οι συμμετέχοντες θα απολάμβαναν προσαρμοσμένη χιονοδρομία (πρόγραμμα Σκι για Όλους), βόλτες στη φύση, μικρές εκδρομές, καλή παρέα δίπλα στο τζάκι, καλό φαγητό και ξεκούραση.

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015 Και ώρα 11.00 με 13.00

10835399_590735824395469_618456282600594701_oΤο PAME PANTOU PROJECT της Action Plus, συνεχίστηκε με επίσκεψη και ξενάγηση σε ένα μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς της Αθήνας, το παλαιό εργοστάσιο φωταερίου στο Γκάζι, που παρείχε ενέργεια και φωτισμό στην πρωτεύουσα για περίπου 130 χρόνια. http://www.e-dimosio.gr/ekpedefsi/dio-chronia-viomichaniko-mousio-fotaeriou/ Η ξενάγηση διήρκεσε περίπου 1 ώρα και ακολούθησε ρόφημα στο καφέ που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του μουσείου.Για όποιον είχε χρόνο και όρεξη, ακολούθησε … γευστικότατη συνέχεια, σε παρακείμενη μπυραρία, με υπέροχους μεζέδες και γευστικότατη μπύρα.

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 Και ώρα 18.00 με 23.00

10436316_558180364317682_3235203493637591795_n

 

Για τις γιορτινές μέρες, η Action Plus με το PAME PANTOU PROJECT, οργάνωσε μια «χορταστική» Χριστουγεννιάτικη έξοδο, μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε τις ευχές μας και να περάσουμε υπέροχα!!!Η έξοδός μας ξεκίνησε στις 18:00, όπου ο Σίλας Σεραφείμ παρουσίασε στο Tin Pan Alley ό,τι καλύτερο έχει αναδείξει η stand up comedy σκηνή της Ελλάδας: Λάμπρος Φισφής, Βύρωνας Θεοδωρόπουλος , Θωμάς Ζάμπρας και Blink Mike, για γέλιο μέχρι δακρύων. http://www.tinpanalley.gr/index.php/kyriakes-geliou Και η βραδιά μας ολοκληρώθηκε στο «Δίπυλο», ένα ζεστό παραδοσιακό μεζεδοπωλείο, με πλούσιους μεζέδες, καλό κρασί και ζωντανή μουσική για πολύ κέφι.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014 Και ώρα 12:00 με 14:00

10325336_541438572658528_1154778227038039159_nΟι δραστηριότητες της Action Plus ξεκίνησαν με το πρόγραμμα PAME PANTOU PROJECT και την περιήγηση στο χώρο του Κεραμεικού.Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να ξεναγηθούμε στο αρχαίο νεκροταφείο της Αθήνας και να θαυμάσουμε τα εκθέματα του ομώνυμου μουσείου.Η δράση αφορούσε όλους όσους ενδιαφέρονταν, τονίζοντας την προσβασιμότητα για τους χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.Με τη λήξη της δραστηριότητας, ακολούθησε ελαφρύ γεύμα, στην περιοχή του Θησείου, σε έναν υπέροχο, απόλυτα προσβάσιμο χώρο.